Eventeria.pl

Ciekawym pomysłem na imprezę firmową jest zorganizowanie warsztatów kulinarnych dla pracowników firmy (np. członków zespołu pracującego w jednym projekcie). Podczas warsztatów takich uczestnicy, podzieleni na kilka grup mieliby za zadanie przygotowanie 2-3 potraw pod okiem zawodowego kucharza. Warsztaty takie mogą być tematyczne i dotyczyć np. kuchni włoskiej, francuskiej, azjatyckiej czy meksykańskiej. Idealnie będzie jeśli poprowadzi je znany chef posiadający spore doświadczenie w pracy z ludźmi, który potrafi w sposób interesujący przekazać tajniki gotowania i ciekawostki związane z pracą w kuchni. Zaproszenie do udziału osoby publicznej na pewno podniesie atrakcyjność imprezy.

Podczas tego typu warsztatów, uczestnicy będą mieli okazję pracować wspólnie, w sposób zupełnie inny niż na codzień, bez podziału na kierowników czy zwykłych pracowników. Po przyrządzeniu potraw, wszyscy uczestnicy spróbować mogą dania przygotowane przez nich samych oraz inne grupy. W zależności od liczby uczestników impreza potrwać może nawet do 5 godzin, w trakcie których nie sposób będzie się nudzić.

Przeczytaj również


  1. Brałem kiedyś udział w takich zajęciach kulinarnych – tematem była kuchnia włoska. To fajnie spędzony czas, dania pyszne, choć w domu raczej nie pokusiłbym się o zrobienie niektórych z przygotowywanych wtedy przez nas potraw (głównie z uwagi na pracochłonność).

    Takimoto / Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code



Strona korzysta z plików cookies, aby lepiej spełniać Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Zgadzam się
x